Společnost bpv BRAUN PARTNERS v rámci aliance bpv LEGAL poskytovala právní poradenství První novinové společnosti a.s.

5. 3. 2020

Tiskové zprávy

Společnost bpv BRAUN PARTNERS v rámci aliance bpv LEGAL poskytovala právní poradenství První novinové společnosti a.s.

Naši advokáti z poboček bpv LEGAL v Praze, Vídni a Bruselu zastupovali První novinovou společnost a.s., nejvýznamnějšího alternativního poštovního operátora na tradičním poštovním trhu, v řízení proti Evropské komisi před Tribunálem Evropského soudního dvora.

Právní poradenství zahrnovalo komplexní zastupování klienta v řízeních ohledně veřejné podpory na poštovním trhu u Evropské komise, jakož i v následující řízení o žalobě proti rozhodnutí Evropské komise, kterým předmětnou veřejnou podporu schválila. Vrcholem řízení u Tribunálu Evropského soudního dvora pak bylo po více než jeden a půl roku trvající písemné fázi řízení ústní jednání v Lucemburku ve čtvrtek, 23. ledna 2020.

David Vosol, partner v bpv BRAUN PARTNERS, to komentuje: “Právnická bitva trvající téměř tři hodiny a velmi kvalitně připravení soudci, jakož i zástupci Evropské komise, byli nádherným příkladem toho, jak by mělo vypadat soudní řízení v demokratickém právním státě. S napětím očekáváme, jak soudci Tribunálu rozhodnou v této klíčové věci. Toto bezprecedentní rozhodnutí stanoví napříště pravidla ohledně toho, jak by měla Evropská komise zkoumat návrhy členských států ohledně veřejné podpory a nakolik může veřejná podpora ovlivňovat chování soutěžitelů na trhu.“

První novinová společnost a.s. je nejvýznamnějším alternativním poštovním operátorem na českém trhu s dopisy a největším distributorem tisku na trhu. Tiskem a doplňkovým zbožím zásobuje téměř 17 000 prodejních míst po celé republice šest dní v týdnu. Vytváří tak nejhustší síť prodejních a doručovacích míst ve střední Evropě.

O společnosti:

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 38 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými, evropskými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: +420 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
5. 8. 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala investičnímu fondu Conseq Realitní při akvizici obchodního centra Opatovská

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
2. 12. 2019

bpv BRAUN PARTNERS poskytli poradenství fondu z portfolia společnosti Aventicum Real Estate v souvislosti s rekonstrukcí a rozšířením hotelu Marriott Praha

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
18. 3. 2021

bpv BRAUN PARTNERS: ve věci recyklačních poplatků zastupujeme už 10 % dotčených elektráren