bpv BRAUN PARTNERS asistovala rezidenčnímu fondu MINT při akvizici části projektu Vysočanský mlýn

16. 7. 2021

Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA

Datum: 14. července 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala rezidenčnímu fondu MINT při akvizici části projektu Vysočanský mlýn

bpv BRAUN PARTNERS poskytla právní poradenství MINT rezidenční fond SICAV, a.s. při akvizici první etapy projektu Vysočanský mlýn v Praze od společnosti Metrostav Development. Projekt se nachází v areálu bývalých pekáren Odkolek v pražských Vysočanech a první etapa bude zahrnovat více jak 200 nájemních bytů umístěných ve čtyřech domech. První etapa by měla být dokončena do konce roku 2023. Právní služby zahrnovaly due diligence a vyjednávání transakční dokumentace.

O právní poradenství se na straně naší kanceláře postaral nemovitostní tým ve složení partnerů Jiřího Bárty a Miroslava Dudka, za podpory advokátů Jindry Pozniakové a Filipa Balouška.

Kromě bpv BRAUN PARTNERS radili kupujícímu EY Česká republika (finanční a daňoví poradci). Na straně prodávajícího pak poskytovali poradenství bnt attorneys-at-law s.r.o. (právní poradci) a KPMG Česká republika (finanční a daňoví poradci).

Metrostav Development připravuje v pekárenském areálu ve třech etapách výstavbu celkem až 600 bytů doplněných o komerční funkce. Zbývajících 400 bytů bude určeno pro prodej.

MINT rezidenční fond SICAV, a.s. investuje do rezidenčních nemovitostí určených k dlouhodobému pronájmu s cílem dlouhodobého zhodnocení svěřených finančních prostředků investorů mezi 4-5% ročně při minimalizaci investičních rizik.

O společnosti bpv BRAUN PARTNERS

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 38 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: +420 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
19. 6. 2021

Koncern Göde Gruppe koupil německou společnost Myaminos UG za pomoci bpv BRAUN PARTNERS

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
16. 10. 2018

bpv BRAUN PARTNERS zastupovala prodávající při úspěšném prodeji společnosti Mediaservis

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
17. 6. 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala společnosti RSBC s akvizicí kancelářské budovy Platinium