bpv BRAUN PARTNERS radila společnosti IMMOFINANZ při akvizici administrativního komplexu Palmovka Open Park

12. 7. 2019

Tiskové zprávy

Naše advokátní kancelář se podílela na poradenství společnosti IMMOFINANZ při akvizici administrativního komplexu Palmovka Open Park v Praze od společnosti Metrostav Development. bpv BRAUN PARTNERS poskytovala široké spektrum právních služeb včetně due diligence a vyjednávání transakční a finanční dokumentace. Tým vedený Miroslavem Dudkem (partner) se dále skládal z Pavlíny Tejralové (advokátka) a dalších právníků bpv.

Transakce byla uzavřena v červenci 2019 za celkovou cenu téměř 76,4 milionů eur.

Oceňovaný kancelářský komplex Palmovka Open Park je nositelem prestižního ocenění českého realitního trhu Best of Realty 2018. Nabízí architektonicky unikátní prostory, špičkové zpracování za použití materiálů vysokého standardu a flexibilní využití. Nový komplex láká zejména citlivou kombinací moderní architektury a historie.

Kromě bpv BRAUN PARTNERS radili kupujícímu TPA (finanční a daňoví poradci) a Sentient (techničtí poradci). Straně prodávající pak radili Havel Partners (právní poradci), KPMG (finanční a daňoví poradci) a Knight Frank (komerční poradci).

O společnosti IMMOFINANZ

Přední rakouský realitní investor se zaměřením na retailové a kancelářské nemovitosti ve střední Evropě s hodnotou portfolia ve výši cca. 4,2 miliardy EUR zahrnujícího více než 250 nemovitostí. Immofinanzje kótována na burzách ve Vídni (leading ATX index) a ve Varšavě.

IMMOFINANZ je komerční realitní skupina, jejíž aktivity jsou zaměřeny na maloobchodní a kancelářské segmenty sedmi hlavních trhů v Evropě: Rakouska, Německa, Polska, České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska. Hlavním předmětem podnikání je management a rozvoj nemovitostí, kdy značky jako STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (retail) a myhive (office) představují silné brandy, která jsou synonymem kvality a služeb. Celkové portfolio má hodnotu cca. 4,4 miliardy EUR a pokrývá zhruba 220 nemovitostí. Společnost IMMOFINANZ je kótována na burzách ve Vídni (vedoucí index ATX) a ve Varšavě. Další informace naleznete na adrese: http://www.immofinanz.com

O společnosti bpv BRAUN PARTNERS

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 36 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách

www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: +420 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
24. 7. 2019

ANTARIS SOLAR GROUP prodávala fotovoltaiku a bpv BRAUN PARTNERS byli u toho!

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
8. 11. 2019

bpv BRAUN PARTNERS asistovala kupujícímu společnosti EUROPIN, předního life science výrobce na západním Slovensku

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
16. 7. 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala rezidenčnímu fondu MINT při akvizici části projektu Vysočanský mlýn