bpv BRAUN PARTNERS asistovala společnosti MVGM při převzetí aktivit společnosti JLL (Jones Lang LaSalle) v oblasti správy nemovitostí v kontinentální Evropě

10. 6. 2019

Tiskové zprávy

Nizozemský správce nemovitostí MVGM a poskytovatel mezinárodních realitních služeb JLL uzavřeli dohodu, podle které MVGM získá aktivity společnosti Jones Lang LaSalle v oblasti správy nemovitostí v kontinentální Evropě, čímž vznikne jeden z 5 největších evropských hráčů a dojde k rozšíření aktuálního portfolia MVGM o velikosti 6,4 milionů m2 v Nizozemí a Německu o dalších více než 11 milionů m2.

Obě kanceláře bpv BRAUN PARTNERS byly součástí širšího týmu, kdy poskytovaly právní poradenství společnosti MVGM ve svých domovských jurisdikcích; toto poradenství spočívalo zejména vprovedení due diligence, přezkumu transakční dokumentace, posouzení transakce zhlediska hospodářské soutěže, a to jak pro Českou republiku, tak i pro Slovenskou republiku. Tým vedli partneři Arthur Braun, Jiří Bárta (ČR) a Igor Augustinič (SR), přičemž další podporu poskytla za českou stranu Lucie Kalašová (of counsel) ,Markéta Nešetřilová (advokátka) a Evelina Weagová (advokátní koncipientka), za slovenskou pak Jana Trangelová (advokátka) a Juraj Gazda (advokátní koncipient).

Transakce byla velmi složitá vzhledem ke svému mezinárodnímu charakteru – mezi ostatní poradce patřili nejen členové aliance bpv LEGAL bpv Jadi Nemeth (Maďarsko), bpv Grigorescu Stefanica (Rumunsko), bpv Hügel, ale i další poradci jako např. Heuking Kühn Lüer Wojtek (Německo), Strelia (Belgie a Lucembursko), Wardynski & Partners (Polsko) a Cuatrecasas (Španělsko a Portugalsko).

Alianční partnerství mezi společnostmi MVGM a JLL umožní oběma subjektům vybudovat a obsluhovat společnou klientelu. Na základě této obchodní transakce došlo k vytvoření čistého správce nemovitostí s celoevropským záběrem v osmi dalších zemích s 540 zaměstnanci ve Španělsku, v Portugalsku, Belgii, Lucembursku, Polsku, České republice v Rumunsku a na Slovensku a dále i k rozšíření týmů v Nizozemí a Německu.

Cena transakce nebyla dosud zveřejněna.

O společnosti bpv BRAUN PARTNERS

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 36 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
red-court-ext-01 (1)
25. 3. 2022 | bpv BRAUN PARTNERS

bpv BRAUN PARTNERS radila J&T REAL ESTATE CZ při pronájmu budovy Red Court v pražském Karlíně holdingu Czechoslovak Group

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
19. 4. 2013

Ratingová publikace Legal 500 doporučuje i v roce 2013 advokáty z bpv BRAUN PARTNERS

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
21. 3. 2017

bpv BRAUN PARTNERS radila při financování projektu výstavby nového business centra v Bratislavě