RMA_partner_web

Robert Matas se stává novým partnerem advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS

6. 3. 2024

Tiskové zprávy

Jeho odbornost v českém i německém právu a schopnost efektivního zastupování klientů před soudy v obou zemích poskytne kanceláři významný zdroj právních znalostí.

Ve své bohaté praxi s dlouholetými zkušenostmi v oboru se věnuje komplexní problematice českého a německého práva, což mu umožňuje úspěšně reprezentovat klienty před soudy v obou jurisdikcích. Jeho odborné zaměření vedle zastupování klientů před českými a německými soudy a rozhodčích soudů zahrnuje právo obchodních společností a obchodní právo, právo nekalé soutěže. Radil desítkám českých a slovenských firem při jejich vstupech na český, rakouský a německý trh. Kromě toho poskytuje kvalifikované právní poradenství v oblasti českého a německého dědického a rodinného práva a působí také jako obhájce v trestních řízeních v Německu.

Arthur Braun, managing partner kanceláře bpv BRAUN PARTNERS, komentoval nové jmenování slovy: „Robert je úspěšný advokát s dlouholetou praxí, jeho zkušenosti zejména v oblasti německého práva budou pro naši mezinárodní kancelář velkým přínosem a ještě zlepší naši pozici jedné z mála českých kanceláří, které poskytují poradenství v oblasti německého práva v českém jazyce  – v současné době je tak již našim čtvrtým právníkem s touto specializací. Těším se na spolupráci s novým kolegou a věřím, že ho čeká řada úspěchů, přispívajících k ještě větší spokojenosti našich klientů.“

Robert se narodil v Praze a vyrůstal dvojjazyčně v Heidelbergu, kde vystudoval i právnickou fakultu. Druhou státní zkoušku úspěšně složil u Vrchního zemského soudu v Norimberku. Titul JUDr. pak následně získal na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Svoji advokátní praxi nastartoval v kanceláři Rödl & Partner, brzy však založil svou vlastní advokátní kancelář MATAS & PARTNER, kterou více jak 20 let úspěšně vedl.

Ve svém volném čase se věnuje především rodině a svým třem dětem, vždy ho bavil tenis a basketbal a nedávno se začal věnovat i golfu. Do práce jezdí nejraději na kole.

 

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
13. 3. 2020

bpv BRAUN PARTNERS opět boduje u prestižní britské rankingové společnosti Chambers and Partners

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
1. 1. 2013

Liberizace poštovního trhu

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
23. 6. 2013

bpv Hügel Rechtsanwälte advise Erste Group Bank AG in a EUR 660.6 million capital increase