bpv BRAUN PARTNERS: JIŽ TŘETÍ ÚSPĚCH PŘED ODVOLACÍM SOUDEM VE VĚCI RECYKLAČNÍCH POPLATKŮ

20. 12. 2018

Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA

Datum: 20.12. 2018

bpv BRAUN PARTNERS: JIŽ TŘETÍ ÚSPĚCH PŘED ODVOLACÍM SOUDEM VE VĚCI RECYKLAČNÍCH POPLATKŮ

Energetický tým naší kanceláře dosáhl významného úspěchu v hájení zájmu svých klientů, když se mu podařilo pravomocně vyhrát v dalším soudním sporu o „vrácení“ recyklačních poplatků. Jedná se již o třetí úspěch v žalobách na náhradu škody vůči státu.

Marc Müller, partner kanceláře a vedoucí právního týmu energetiky k tomu uvádí: „Jsem rád, že odvolací soud v první věci pravomocně potvrdil expertní názor naší kanceláře, že český stát postupoval chybně, když uložil solárním provozovatelům povinnost k hrazení recyklačních poplatků za solární panely uvedené na trh po 13. srpnu 2005. Tento rozsudek je skutečně přelomový pro všechny provozovatele fotovoltaických elektráren v České republice – na jeho základě se totiž mohou domoci náhrad za to, co nikdy neměli platit. Situace provozovatelů je o to příznivější, že již dříve pravomocné rozhodnutí odvolacího soudu, je aktuálně následováno rozhodnutími dalších senátů odvolacího soudu, naposledy pak z dnešního dne.“

bpv BRAUN PARTNERS zastupuje klienty v dané záležitosti již od roku 2012. V samotné věci je důležité i souhlasné vyjádření Evropské komise, které bpv BRAUN PARTNERS získala ještě před zahájením samotného sporu.

„Všichni, kdo v souladu s uloženou povinností recyklační poplatek zaplatili, mají stále šanci nechat svou věc přezkoumat.“ Mgr. Pavel Vincík, vedoucí litigační praxe u bpv BRAUN PARTNERS k tomu dodává: „V současné době připravujeme druhý pool žalobců, postižených stejným nezákonným postupem státu. Máme na to nejenom dlouholeté zkušenosti v oboru, ale díky posledním rozsudkům i opravdové „eso v rukávu“.

Pro případné dotazy je Vám zkušený tým odborníků bpv BRAUN PARTNERS samozřejmě kdykoli k dispozici; rádi přezkoumáme i Vaše šance na úspěch v této věci!

O společnosti:

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 36 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: +420 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
19. 6. 2021

Koncern Göde Gruppe koupil německou společnost Myaminos UG za pomoci bpv BRAUN PARTNERS

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
16. 10. 2018

bpv BRAUN PARTNERS zastupovala prodávající při úspěšném prodeji společnosti Mediaservis

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
17. 6. 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala společnosti RSBC s akvizicí kancelářské budovy Platinium