Průlomový soudní verdikt

13. 5. 2018

Publikované články

Energetický tým advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS získal přelomové rozhodnutí, kdy soud v rámci prvníinstance potvrdil názor advokátní kanceláře, že stát špatně implementoval Směrnici o elektroodpadech. Tento názor je podpořen klíčovým vyjádřením Evropské komise, které bpv BRAUN PARTNERS získala ještě před zahájením sporu.

Marc Müller, partner kanceláře a vedoucí právního týmu energetiky, toto přelomové rozhodnutí komentuje slovy: „Jsme moc rádi, že se nám složitou procesní situaci konečně podařilo po šesti letech zvrátit a první soud nám dal za pravdu. Již v roce 2012 jsme zahájili zastupování našich klientů v těchto věcech s tím, aby stát nahradil to, co provozovatelé nikdy neměli platit. Přestože se objevil i odlišný názor jiného soudce, a pravomocně není skončena žádná kauza, zdá se, že soudy jsou nyní za určitých okolností připraveny vyhovět požadovaným nárokům. S takovým potvrzením naší argumentace jsme samozřejmě připraveni vymoci odpovídající peněžité nároky našich klientů i v ostatních soudních řízeních.“

Podobné novinky

Publikované články
Clanky-min
16. 1. 2018 | bpv BRAUN PARTNERS

Institut práva stavby

Mám možnost postavit stavbu na cizím pozemku. Jak funguje institut práva stavby?

Newsletter
newsletter-min
10. 3. 2022 | bpv BRAUN PARTNERS

Pro první pololetí jsme pro vás připravili následující bpv webináře. Stačí se zaregistrovat!

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
16. 9. 2021 | bpv BRAUN PARTNERS

Koncern Göde Gruppe koupil německou společnost Myaminos UG za pomoci bpv BRAUN PARTNERS

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS asistovala svému klientovi, společnosti Göde Gruppe při akvizici společnosti Myaminos, která se specializuje na doplňky stravy. Touto transakcí chce Göde Group dále rozšířit své pole působnosti na trhu zdravotní péče. Výjimečným aspektem celé transakce je fakt, že všechny zúčastněné společnosti pocházely ze Spolkové republiky Německo a transakce plně podléhala německému právu. Práce zahrnovala přípravu veškeré transakční dokumentace včetně due diligence. Cenu transakce se obě strany rozhodly nezveřejňovat.