Výstavba nabíjecí stanice pro elektromobily

4. 6. 2021

Publikované články

,

PORADNA – Dotaz čtenářky: Dobrý den, chtěla bych si pořídit starší elektromobil. Problémem je, že sice bydlím v rodinném domě, ten ale nemá garáž, tudíž dobíjení doma ze „zásuvky“ by bylo velice komplikované. Přemýšlím proto, že bych si zařídila vlastní dobíjecí stanici, ale nevím přesně, co to všechno obnáší. Dočetla jsem se, že od ledna by zařízení nabíjecí stanice mělo být jednodušší. Zajímalo by mě proto, jak to je – budu muset žádat stavební úřad o povolení?

S účinností od 1. ledna 2021 došlo skutečně k novelizaci stavebního zákona, která odstraňuje pro umisťování a výstavbu domácích nabíjecích stanic pro elektromobily zdlouhavé povolovací procesy podle stavebního zákona. Tím by se mělo povolování domácích nabíjecích stanic skutečně od ledna 2021 zjednodušit. Soukromí zájemci o domácí dobíjecí stanice se nicméně i po lednu 2021 bez povolení stavebního úřadu častokrát neobejdou. Pojďme si říct, komu a jak novela pomůže a na co si dát pozor.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
2. 12. 2019 | bpv BRAUN PARTNERS

bpv BRAUN PARTNERS poskytli poradenství fondu z portfolia společnosti Aventicum Real Estate v souvislosti s rekonstrukcí a rozšířením hotelu Marriott Praha

Náš klient, fond z portfolia společnosti Aventicum Real Estate, v současné době rekonstruuje a rozšiřuje budovu hotelu Marriott Praha. Realitní tým bpv BRAUN PARTNERS poskytl celkové právní poradenství týkající se smlouvy o provedení práce s hlavním dodavatelem, který zajistí rekonstrukci, a dalších smluv o provedení práce s přímými dodavateli.

Newsletter
newsletter-min
14. 1. 2021 | bpv BRAUN PARTNERS

Hlavní změny zákona o daních z příjmu pro 2021

Uplatnění daňové ztráty zpětně - zákon 299/2020 Sb. od 1. 7. 2020 umožňuje v dodatečném daňovém přiznání za rok 2019 uplatnit odhadnutou daňovou ztrátu roku 2020 a dále umožňuje uplatnit daňovou ztrátu až dva roky zpětně (poprvé bude možné uplatnit po uplynutí lhůty pro podání daňového přiznání za rok 2020 ztrátu tohoto roku v dodatečných daňových přiznáních za roky 2019 a 2018).

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
22. 3. 2018 | bpv BRAUN PARTNERS

Igor Augustinič jmenován společníkem bpv BRAUN PARTNERS

Bratislavská pobočka, kterou Igor Augustinič vede, se díky hluboké znalosti právního řádu, citlivému přístupu k obchodním otázkám klientů a pozitivnímu postoji k řešení právních problémů těší výborné pověsti.