bpv BRAUN PARTNERS radila společnosti UCED z investiční skupiny CREDITAS v rámci miliardové investice do elektrárny v Prostějově

Tisková zpráva
Stáhnout pdf

bpv BRAUN PARTNERS poskytovala poradenství společnosti UCED při transakci spojené s miliardovou investicí do rozšíření paroplynové elektrárny v Prostějově. Ta zdvojnásobí svůj výkon na 108 MW díky nové plynové turbíně s rychlým startem, kterou do UCED Elektrárny Prostějov dodá společnost General Electric.

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS pod vedením partnera Davida Vosola a ve spolupráci s advokáty Alexandrem Pechem a Michalem Fógelem zastupovala UCED zejména v komplexních jednáních s dodavateli technologií a jednáních s financující bankou a zajišťovala komplexní právní podporu při přípravě projektu a smluvní dokumentace.

Jsme potěšeni, že jsme mohli pomoci našemu klientovi při této významné transakci. V oblasti energetiky existuje stále více příležitostí pro růst a rozvoj a my jsme rádi, že můžeme být u toho, jak naši klienti tyto příležitosti využívají,“ uvedl David Vosol, partner v bpv BRAUN PARTNERS.

Skupina CREDITAS, která působí v energetice od roku 2013 a jejímž majitelem je Pavel Hubáček, jeden z nejúspěšnějších podnikatelů působících v bankovnictví, se zaměřuje především na majetkové účasti ve společnostech zabývajících se výrobou, distribucí a obchodem s elektřinou, plynem a teplem. Její energetická divize UCED je čtvrtým největším distributorem energií v České republice. Kromě distribuce energií se zaměřuje na výrobu elektřiny a tepla, je také významným poskytovatelem bilančních služeb a snaží se být lídrem decentralizované energetiky v zemi. Do roku 2030 plánuje v České republice provozovat virtuální elektrárnu o výkonu 1 000 MW. Virtuální elektrárna bude agregovat nejen obnovitelné zdroje, ale také plynové elektrárny umožňující spalování vodíku jako zdroje energie budoucnosti.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
5. 8. 2021

bpv BRAUN PARTNERS asistovala investičnímu fondu Conseq Realitní při akvizici obchodního centra Opatovská

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
2. 12. 2019

bpv BRAUN PARTNERS poskytli poradenství fondu z portfolia společnosti Aventicum Real Estate v souvislosti s rekonstrukcí a rozšířením hotelu Marriott Praha

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
6. 2. 2020

bpv BRAUN PARTNERS asistovala skupině Unicapital Energy při akvizici společnosti PSP Technické služby