photovoltaic-system-2742302_1920

Právní poradenství pro E.ON Energie, a.s. při koupi podílu ve společnosti Sun construct

8. 4. 2024

Tiskové zprávy

bpv BRAUN PARTNERS

Dosud probíhala spolupráce mezi oběma společnosti na partnerské bázi, kdy společnost Sun construct v loňském roce instalovala zhruba polovinu fotovoltaických  elektráren, které skupina E.ON svým zákazníkům dodala. Nyní se společnosti rozhodly rozšířit své partnerství o majetkovou účast, přičemž se ale společnost Sun Construct součástí skupiny E.ON nestává. Společnosti díky spojení očekávají, že budou moci svým zákazníkům poskytovat ještě lepší služby a zaměřit se i na nové segmenty trhu.

Právní poradenství v průběhu celé transakce poskytoval tým pod vedením partnera kanceláře Mgr. Davida Vosola, M.B.A. a advokáta Mgr. Davida Plevky. Oblasti spolupráce specifikuje jeden z partnerů advokátní kanceláře bpv Braun Partners, Mgr. David Vosol, M.B.A.: „V rámci komplexního právního poradenství společnosti E.ON Energie, a.s. jsme klientovi pomáhali od prvotních jednání až po uzavření finální transakční dokumentace, která zahrnovala nastavení fungování joint venture a veškeré související korporátní podklady. Naše kancelář rovněž poskytla poradenství v oblasti hospodářské soutěže.

Česká energetická skupina E.ON má přes 3000 zaměstnanců, v roce 2022 měla v České republice zisk po zdanění 6,26 miliardy korun. Prostřednictvím své distribuční sítě dlouhé 66 tisíc kilometrů zásobuje elektřinou 1,5 milionu zákazníků především z jižních Čech, Vysočiny a jižní Moravy. Její tržní podíl činí asi 21 procent. V distribuci plynu disponuje více než 4000 kilometrů dlouhou sítí, zásobuje 114 tisíc odběrných míst a její podíl na trhu s plynem v ČR je asi 10,5 procenta. Firma E.ON Energie dodává elektřinu a plyn více než 1,4 milionu zákazníků, domácnostem i podnikům.

Podobné novinky

Publikované články
kimon-maritz-mQiZnKwGXW0-unsplash
28. 2. 2022 | Mgr. Evelina Weagová

Institut společného řízení o povolení stavby

Jakým způsobem lze rychleji a efektivněji získat potřebná povolení k realizaci stavby? Slyšela jsem o institutu společného řízení o povolení stavby a prý, jde opravdu o výrazné zjednodušení, jako např. u rodinného domu?

Publikované články
julian-hochgesang-3-y9vq8uoxk-unsplash
11. 10. 2021 | bpv BRAUN PARTNERS

Komentář: Rozsudek španělského Tribunal Supremo ve věci odpovědnosti zasílatele při kombinavané přepravě

Publikované články
Clanky-min

Právníci se neshodují ohledně odměňování poslanců ve společnostech

Možnosť poberať odmenu poslancami mestských zastupiteľstiev za funkciu konateľa alebo člena dozornej rady upravuje ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.