grant-lemons-jTCLppdwSEc-unsplash

Asistovali jsme rakouské realitní společnosti Immofinanz při jedné z největších nemovitostních transakcí v regionu střední a východní Evropy.

29. 9. 2022

Tiskové zprávy

bpv BRAUN PARTNERS, Mgr. Pavel Březina

Tisková zpráva
Stáhnout pdf

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS poskytovala komplexní právní poradenství svému klientovi, společnosti IMMOFINANZ, při akvizici 53 maloobchodních nemovitostí od společnosti CPI Property Group (CPIPG). Nemovitosti o celkové pronajímatelné ploše 217 tis. m2 se nacházejí v České republice, Polsku, Slovensku a Maďarsku, přičemž bpv BRAUN PARTNERS připadla role lead counsel pro všechny tyto jurisdikce, a to i s ohledem na to, že nejvíce nemovitostí celého portfolia je v České republice – konkrétně 30 nemovitostí s pronajímatelnou plochou téměř 90 tis. m2.

Poradenství zahrnovalo právní prověrku českého portfolia, přípravu kompletní transakční dokumentace pro všechny jurisdikce a vypořádání transakce, a to vše v týmu složeném z partnerů Miroslava Dudka a Gabriely Špak Porupkové, advokátů Pavlíny Tejralové a Filipa Balouška a advokátního koncipienta Pavla Březiny.

Hodnota transakce činí 324,2 milionu eur (téměř 8 miliard korun), což z transakce činí jednu z nejvýznamnějších transakcí letošního roku nejen v rámci České republiky, ale i v rámci celé CEE.

V září 2022 byla dokončena akvizice 36 nemovitostí v Česku a Polsku s pronajímatelnou plochou 108 tis. m2. Kupní cena za českou a polskou část nemovitostního portfolia činila 191 milionů eur. Do konce roku 2022 má být dokončen i nákup zbývajících 17 nemovitostí v Maďarsku a na Slovensku.

Kromě bpv BRAUN PARTNERS radili kupujícímu Penteris (právní poradci pro polskou část transakce), HKV (právní poradci pro slovenskou část transakce), Oppenheim (právní poradci pro maďarskou část transakce), TPA (finanční a daňoví poradci, Oterea (techničtí poradci) a CBRE (komerční realitní služby).

O společnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je komerční realitní skupina, jejíž aktivity jsou zaměřeny na kancelářské a maloobchodní segmenty na osmi hlavních trzích v Evropě: Rakousko, Německo, Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a oblast Jadranu. Hlavní činnost zahrnuje správu a rozvoj nemovitostí, přičemž v oblasti maloobchodu STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kanceláře) představují silné ústřední body, které jsou symbolem kvality a služeb. S novou značkou On Top Living expanduje IMMOFINANZ do oblasti udržitelného a cenově dostupného bydlení. Portfolio nemovitostí má hodnotu přibližně 5,4 miliardy EUR a zahrnuje více než 220 nemovitostí. Společnost IMMOFINANZ je kótována na burzách ve Vídni (vedoucí index ATX) a ve Varšavě. Další informace naleznete pod odkazem: www.immofinanz.com

O společnosti CPI Property Group (CPIPG)

CPI Property Group, sídlící v Lucembursku, je realitní skupina, jejíž akcie se obchodují na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Většinovým vlastníkem je Radovan Vítek, jeden z českých dolarových miliardářů. Skupina vlastní téměř 900 komerčních nemovitostí v řadě zemí, včetně Česka, Německa, Maďarska, Polska, Slovenska, Chorvatska, Švýcarska, Itálie či Velké Británie.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
26. 1. 2020

Společnost bpv BRAUN PARTNERS poskytovala právní poradenství společnosti Carrier Transicold

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
17. 4. 2013

Nejnovější vydání publikace Legal 500 potvrzuje silné postavení aliance bpv Legal v regionu střední a východní Evropy

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
21. 3. 2017

bpv BRAUN PARTNERS radila při financování projektu výstavby nového business centra v Bratislavě